top of page
  • Writer's pictureIvan Marinovic

Šta Strahinja kaže o Prodaji u PeLCeru

Updated: Nov 9, 2021

Strahinja je podelio svoje iskustvo koje je stekao kao inženjer prodaje u Pelcer-u. Treba nam novi kolega koji može da se prilagodi našem načinu rada, ali isto tako i da podeli sa nama nova iskustva, jer mi uvek želimo da naučimo nešto novo.



Moglo bi se reći da je najbolje biti inženjer prodaje u PeLCeru.


Zašto je to tako?

U timu inženjera prodavaca nastaje koren svakog projekta. Inženjeri prodaje razvijaju koncept mašine u dogovoru sa klijentom i uz podršku kolega projektanata. Ovde zajedno dolazimo do osnovne verzije modela na osnovu koje se formira krajnji proizvod. Tim prodaje poseduje znanje o svim aspektima razvoja proizvoda, njegovog ugovaranja, projektovanja, montaže i puštanja u rad. Inženjer prodaje prati svaki korak ugovorenog projekta i usavršava svoje znanje za buduće izazove. Prodajni tim je ključan za svaki projekat, jer tu nastaje prva ideja koja se dalje razvija i usavršava.

Ono što ovaj posao čini zanimljivim jeste prilika da čuju i vide koje su to potrebe klijenata, njihove dileme i problemi i da svojim znanjem i kreativnošću utičeš na dalji razvoj proizvoda. Zadovoljstvo klijenata nam je veoma važno, i zato ih povremeno posećujemo, a svakodnevno smo u komunikaciji putem telefona, elektronske pošte ili kao tehnička podrška na licu mesta. Osim same prodaje, inženjeri u okviru ovog tima upoznaju kupce sa tehničkim karakteristikama senzora, frekventnih regulatora, motora, progamabilno logičkih kontrolera… a valja se napomenuti da se inženjeri prodaje bave i prodajom raznih komponenti koje se koriste u svim granama industrije.


Dakle, može se reći da je najbolje biti inženjer prodaje jer to ujedno znači biti u toku sa svim dešavanjima na projektu, uvek na usluzi kupcu kojem se uvek može pružiti prava informacija u pravo vreme i time zadobiti kupčevo poverenje, a ono je najvažnija nagrada koju može da dobije inženjer u prodaji. Toliko o nama i o poslu koji može biti tvoj, a sada te pozivamo da nam pošalješ svoj CV i da i mi upoznamo tebe. Ko zna, možda baš sledeći projekat bude osvojen tvojom zaslugom. Detalje konkursa pogledaj ovde.


184 views0 comments
bottom of page