top of page
  • Writer's picturePavle Pavlovic

Mehatronika kao Rubikova kocka



„Šta je to mehatronika?“ je pitanje koje često čujemo i mnogi od nas nisu sigurni koji je 100% tačan odgovor.


Ali, ako bismo birali način kako da je opišemo, Mehatroniku možemo posmatrati kao Rubikovu kocku gde je potrebno da svaka kockica bude na svom mestu kako bi jedna kompleksna celina izgledala kompaktno i funkcionalno sa svim svojim različitostima. Ona je spoj više tehničkih oblasti: mašinstva, elektronike, energetike, hidraulike i pneumatike, robotike… i potrebno je iskustvo i znanje više stručnjaka da bi se mehatronika stavila u funkciju realizacije odredjenog projekta.


Drugo pitanje koje može često da se čuje je „Dobro, šta bih znao da radim po završetku mehatroničkih studija?“ Znao bi da projektuješ mašinske sklopove, razrađuješ elektro šeme, proračunavaš sile u pneumatskim i hidrauličnim sklopovima...


I poslednje ali nikako manje važno pitanje je „A gde bih ja mogao da primenim sva stečena znanja i veštine?“


Kod nas - u PeLCer-u.


Zaposleni u PeLCer-u imaju godine stečenog iskustva i znanja na polju mašinogradnje i u tom procesu smo primenjivali tehnička znanja iz svih oblasti.

Svaka mašina koja je proizvedena u prostorijama PeLCer-a je svoj mehatronički sklop.


Nikada nije bilo lakše raditi u struci 😊 pa ukoliko želiš da saznaš više o mogućnostima za zaposlenje kod nas i da zajedno slažemo naše “mehatroničke Rubikove kocke”, pogledaj otvorene konkurse na odeljku karijera ili nas kontaktiraj direktno putem maila, telefona ili ove stranice.


106 views0 comments
bottom of page